Zonfeiten op een rij

23 april 2017 | Huidverzorging, Nieuwe producten, Zonnebescherming

Voel jij je ook altijd iets vrolijker als de zon schijnt? Dan ben je niet de enige! Het is wetenschappelijk bewezen dat zonlicht een aantal positieve effecten heeft op onze gezondheid. Sterker nog ons lichaam heeft zonneschijn nodig!

Je kan dan ook de vraag stellen of het beter is dat we onszelf niet meer gaan insmeren met een zonbeschermingsproduct om de positieve effecten van de zon te behouden. Absoluut niet! Voor voldoende vitamine D hebben we genoeg aan 10 – 15 minuten zonlicht per dag. Wordt je langer dan 15 minuten blootgesteld aan zonlicht, bescherm je zelf dan altijd met een SPF.

Maar opgelet: je hoeft niet altijd bewust in de zon te zitten om aan die 15 minuten per dag te komen. Ook wanneer je op kantoor bent of met de wagen rijdt, tellen de minuten. Achter glas wordt ons lichaam ook blootgesteld aan UV-stralen. Daarom raad ik aan om je dagelijks in te smeren met een SPF.

Zonnebrandcrèmes bevatten uiteenlopende hoeveelheden SPF. Belangrijk om te weten is dat een SPF alleen bescherming biedt tegen UVB-stralen en niet tegen UVA-stralen.

Eerst een woordje uitleg over UVB- en UVA-stralen. UVA-stralen zorgen voornamelijk voor huidveroudering, daarom staat de ‘A’ ook wel voor ‘Aging’, UVB-stralen zorgen voornamelijk voor zonverbranding, daarom staat de ‘B’ ook wel voor ‘Burning’.

Voor een goede bescherming is het noodzakelijk om een product te gebruiken dat ook beschermt tegen UVA-stralen. Dit wordt ook wel eens een breedspectrum zonnebrandcrème genoemd.

Het is ook heel belangrijk om te weten dat producten met een SPF geen volledige bescherming tegen de zon garanderen. Daarnaast moeten we ook voldoende zonnebrandcrème smeren. Dat gebeurt nog veel te weinig! Mijn advies: neem de tijd om jezelf goed in te smeren en gebruik als maatstaf 1 theelepel voor je gezicht en 2 eetlepels voor je lichaam.

Zoals eerder aangehaald dienen we ons elke dag in te smeren, ook al zit je thuis of op kantoor. ‘Ik zit de hele dag binnen’ is geen excuus om je niet in te smeren.

Ben je toch verbrand, gebruik je beter geen vetten zoals olieachtige crèmes. Deze houden de warmte van huid juist vast, waardoor het verbrande gevoel kan verergerd worden.

Zelfs één keer verbranden brengt de huid blijvende schade toe. Jouw huid is slimmer dan je denkt. Elke keer als je in aanraking komt met daglicht, wordt dat door je huid opgeslagen. Iedere keer dat je verbrandt, beschadigen je huidcellen. Deze vormen littekens diep in de huid, die zich op latere leeftijd tot huidkanker kunnen ontwikkelen.

Zelfs op een mistige of bewolkte dag kunnen UV-stralen de huid bereiken en schade veroorzaken. Ook korte blootstelling kan al schadelijk zijn voor de huid.

Wil jij graag een egale huid, een subtiel tintje en tegelijkertijd beschermd zijn tegen de zon? Dan heb ik goed nieuws! Want Phytomer heeft een nieuw product binnen het zonnegamma: Sun Reset SPF 50.

Dankzij deze smeuïge crème kun je onbezorgd genieten van de zon. Deze crème beschermt niet alleen tegen zonnebrand, maar herstelt UV-schade op het DNA van de cellen. Bovendien bevat deze crème een heerlijke geur van vanille, muskus en ceder.

Ik gebruik deze crème dagelijks onder mijn make-up. Dankzij zijn smeltende textuur, matte en niet witte afwerking is deze crème ideaal om iedere dag te smeren. Ontdek hem vlug in de webshop!

Heb je nog vragen of wil je met je eigen ogen zien welke effecten de zon reeds op jouw huid gehad heeft, laat dan jouw huid eens analyseren met het huidanalysetoestel.

Groetjes,

Annelies

 

 

 

 

Pin It on Pinterest