Wil ook jij haarvrij door het leven gaan?

21 maart 2018 | Nieuwe verzorgingen

Vandaag testte ik zelf voor het eerst de definitieve laserontharing uit. Wil je weten hoe definitieve laserontharing werkt, lees dan zeker deze blog.

Allereerst werd er een intake gedaan en gekeken naar mijn huid en haartype om te bepalen of deze geschikt zijn om te behandelen.

Nadien kreeg ik enkele testshots onder de oksels om te kijken hoe ik op de behandeling reageerde.

Wanneer zowel de laserspecialiste, Tess,  als ikzelf een speciale laserbril aanhadden, startte de behandeling. De duur van de behandeling is afhankelijk van de zone, maar mijn oksels waren in minder dan 10 minuten behandeld! Ik was aangenaam verrast hoe vlug de klus geklaard was. De behandeling van de oksels kan je niet echt pijnlijk noemen, hoogstens hier en daar wat gevoelig. Het apparaat zuigt als het ware jouw huid samen, nadien voel je warmte gevolgd door een lichte prikkeling en zo wordt elke zone behandeld. Tess liet mij de behandeling aan de benen aanvoelen en dat was veel minder gevoelig, hoewel ze mij ook waarschuwde dat er hier en daar venijnige plekjes zijn 😉

Na de laserbehandeling voelde ik amper nog iets. Soms kan de huid wat rood worden en een lichte zwelling vertonen, maar dat is een normale reactie en zal binnen één uur na de behandeling afnemen.

Je kan onmiddellijk je normale bezigheden hervatten.
Binnen een 3-tal weken na de behandeling zullen de haartjes vanzelf uitvallen.

Eens je aan de behandeling begonnen bent, mag je de haartjes die nog niet verdwenen zijn scheren. Scheren kan trouwens haargroei niet verergeren, dat is een fabeltje. Harsen en epileren mogen helemaal niet meer eenmaal je aan laserontharing begonnen bent. Deze methoden verwijderen ook de haarwortels en als deze niet meer aanwezig zijn, kunnen ze met laserlicht niet meer vernietigd worden.

Biologisch gezien is er elke keer dat je een laserbehandeling ondergaat ongeveer 15% van de haren in de actieve groeifase. Deze haren zitten diep in het haarzakje en zorgen ervoor dat het haarzakje effectief uitgeschakeld wordt door het laserlicht. Daardoor zijn er gemiddeld een 6-tal behandelingen nodig. Je kan het beste elke 8 weken behandeld worden.

Heb je een vakantie gepland, dan kan daar zeker rekening mee gehouden worden. Je kan 1 tot 2 weken voordat je op vakantie gaat nog behandeld worden met de laser, want de huid is snel gekalmeerd na de laserbehandeling. Een voordeel is dat de haartjes uitvallen aan het begin van je vakantie. Ongeveer één maand na je vakantie mag je opnieuw behandeld worden.

Ik ben heel benieuwd naar het resultaat van mijn eerste behandeling. Ik hou jullie op de hoogte!

Heb je nog vragen over deze behandeling of wens je graag de tarieven te kennen, vraag er gerust naar!
Er worden regelmatig ook acties gepland!

Met verzorgende groetjes,
Annelies
Schoonheidsspecialiste

 

 

 

 

Pin It on Pinterest