Goed smeren is de boodschap!

9 februari 2017 | Vochtarme huid

Onze huid heeft zich de laatste weken moeten aanpassen aan een lagere luchtvochtigheid, verminderde talgproductie en de afgenomen hoeveelheid lipiden. Het gevolg hiervan is dat we te maken krijgen met een droge, soms schilferige, onrustige huid.

Goed smeren en een vettere crème aanbrengen is een must!

In deze blog zet ik een aantal producten in de kijker die onze vochtarme huid een boost zullen geven en die de huidbarrière sterk en gezond zal maken. We willen immers voorkomen dat het vocht in onze huid verdampt en we willen er juist voor zorgen dat de huid weerbaarder wordt en zich beter kan beschermen tegen bacteriën, schimmels en virussen.

  • Gebruik het ultra hydraterend serum van Phytomer op het vooraf goed gereinigde gezicht en breng vervolgens de gebruikelijke verzorgingscrème aan.  Dit serum bevat een concentraat van Gepolariseerd water om uitdroging te bestrijden. De huid wordt zachter en soepeler. Ideaal om gedurende de wintermaanden als kuur te gebruiken!
  • Phytomer biedt een snelle oplossing voor iedere huid die gehydrateerd moet worden dankzij de Hydraterende Flash 12h.
    1 druppel van deze uiterst zacht aanvoelende gel volstaat om de huid de hele dag te hydrateren. Deze gel kan alleen gebruikt worden of onder een verzorgende crème of gemengd worden met een fond de teint.
  • 1 tot 2 keer per week kan het hydraterend masker aangebracht worden. Dit romige en luchtige masker biedt een dubbele werking: het verfrist de huid en zorgt voor een langdurige hydratatie. De huid voelt onmiddellijk comfortabeler aan.
    Bovendien kan je dit masker op jouw droge handen aanbrengen en gedurende de ganse nacht laten inwerken. ’s Ochtens heb je terug zijdezachte handen! Moet je zeker eens uitproberen!
  • Tot slot mijn favoriet: Rosée Soin. Een lichte, aangename droge olie die een heerlijke rozengeur achterlaat op de huid. Met
    1 à 2 druppels van deze olie heb je voldoende en mag je gerust mengen met jouw dag- of nachtcrème. Dankzij de hydratatie is de huid zichtbaar mooier.

Deze Phytomer producten bevatten bestanddelen zoals onder meer glycerine, plantaardige oliën, en jojoba. Deze helpen de huid om het vocht vast te houden en bevatten ook nog eens anti-oxidanten!

Laat zeker weten welk product jouw favoriet is!

Tot volgende week!

Groeten,
Annelies

 

 

 

 

Pin It on Pinterest