Laat alle stress en zorgen van je afglijden

21 mei 2017 | Huidverzorging

We gaan richting einde schooljaar, bijna vakantie! Het mooie zomerweer staat voor de deur, misschien heb je een vakantie geboekt of een leuke citytrip of blijf je thuis en geniet je van je eigen tuin. Maar we moeten nog even doorbijten. Net zoals de studenten moeten doorbijten en eerst nog eindexamens moeten afleggen. Misschien heb jij wel studenten die je graag tijdens examentijd extra in de watten wil leggen, moet motiveren, wil steunen en soms een beetje mee de examenstress moet ondergaan.

Om het doorbijten te verzachten kan je jezelf eens lekker laten verwennen met een deugddoende massage, zowat iedereen wil dat wel eens. Toch stellen we een massage vaak uit om uiteenlopende redenen. De voornaamste reden is tijdsgebrek.

Nochtans kan het ondergaan van een weldoende massage ervoor zorgen dat je lichaam gezond blijft. Af en toe een degelijke massage krijgen biedt voordelen voor de gezondheid en dit zowel op lichamelijk als geestelijk vlak.

Ik zet even voor jou de voordelen van een heerlijke massage op een rij:

#1 Wist je dat een regelmatige lichaamsmassage onze weerstand bevordert?

Doordat afvalstoffen je lichaam sneller zullen verlaten, kan het lichaam ook weer sneller voedingsstoffen opnemen en zal je lichaam vlugger energie opnemen. Dankzij dit proces zal je immuunsysteem ook sterker worden en je weerstand tegen ziekten verhogen. Uiteraard moet je dit effect vooral op lange termijn bekijken: een goede weerstand bouw je op door regelmaat in je leefpatroon en net als gezonde voeding kan ook een massage hiervan deel uitmaken.

#2 Een lichaamsmassage neemt stress en spanningen weg. Wanneer je lichaam  volledig ontspant, wordt je humeur ook beter

Het mentale en het fysieke zijn bij ons heel vaak met mekaar verbonden. Als je pijn hebt of je bent moe, dan gaat je humeur daaronder lijden. Voel je je goed in je vel, dan verbetert automatisch je humeur. Om die reden kunnen de positieve eigenschappen van een massage zorgen voor een beter humeur. Stress en nervositeit nemen af en een regelmatige massagebeurt kan zelfs de kans op neerslachtigheid en de kans op depressie verminderen.

#3 Een lichaamsmassage werkt bloeddrukverlagend

Het masseren van het lichaam zal een toestand van rust en kalmte teweegbrengen, waardoor je hart rustiger wordt. Je doet geen inspanning, dus je hart zal minder bloed moeten rondpompen. De bloeddruk wordt verlaagd en dit op zich is al een voordeel voor mensen met een hoge bloeddruk of zenuwpezen die teveel last hebben van zenuwachtigheid.

#4 Het masseren van spieren bevordert een goede bloedcirculatie

Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd en kan je lichaam sneller herstellen. Na een fysieke inspanning zal je melkzuur in je spieren ontwikkelen waardoor je je heel moe zal voelen. Door een massage wordt het recuperatieproces versneld en voel je je vlugger weer fit. Niet voor niets worden topsporters na hun inspanning gemasseerd om het herstel van vermoeide spieren te versnellen. Hierdoor zijn ze sneller klaar om nieuwe inspanningen te leveren.

#5 Een goede massage heeft bovendien positieve effecten op onze huid

De kans op rimpels wordt een stuk kleiner als je je gezicht regelmatig laat masseren en een scrub laat uitvoeren. Dode huidcellen worden hiermee verwijderd zodat plaats kan gemaakt worden voor nieuwe huidcellen. Doordat de huid zich op die manier kan “verjongen” ga je er ook beter uitzien. Je huid voelt zacht aan en ziet er bovendien heel gezond uit.

Wil jij ook eens alle stress en zorgen van je laten afglijden? Maak vlug jouw afspraak voor de Oligomer Spa verzorging. Deze originele verzorging werd ontwikkeld door een osteopaat en neemt letterlijk alle stress weg van kop tot teen. Spanningen verdwijnen, een diep gevoel van ontspanning ontstaat en geeft opnieuw energie!

Tot binnenkort! Groetjes,

Annelies

Pin It on Pinterest