Herstel je huid met microneedling

12 maart 2018 | Huidverbetering

Naar jaarlijkse goede gewoonte heb ik afgelopen weekend de esthetica beurs bezocht. Daar heb ik een nieuwe behandeling kunnen uittesten: microneedling. Wat dat precies inhoudt leg ik je van naaldje tot draadje uit 😉

Microneedling is een nieuwe techniek met als doel om de huid te doorprikken met een speciale pen met naaldjes, waarbij duizenden uiterst kleine kanaaltjes worden aangemaakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine, de huid verjongt en wordt sterkter, weerbaarder en egaler van kleur, lijntjes verminderen en littekens versoepelen. Op een effectieve manier wordt de huid in de diepte vernieuwd, zonder de opperhuid te beschadigen.

Samen met de microneedling therapie wordt een cocktail aan serum op de huid aangebracht. Dit is een vloeistof, met zorgvuldig gekozen ingrediënten, die diep ingesluisd wordt dankzij de microkanalen, waardoor het huidverjongingseffect versterkt wordt en het herstel versnelt. Bovendien worden de huidcellen van binnenuit goed gehydrateerd, waardoor je een langdurig en zichtbaar resultaat mag verwachten.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Eerst mocht ik 20 minuutjes onder de LED lamp. Dit zorgde ervoor dat mijn huid op voorhand heel goed opgebouwd werd, waardoor de huid sneller herstelt. De LED kan ook na de behandeling ingezet worden, om de huid te kalmeren en eveneens het huidherstel te bevorderen.

Er werd een cocktail aan serum op mijn huid aangebracht, waarna de pen met naaldjes over mijn huid roteerde. Tijdens de behandeling voelde het net aan alsof er naaldjes lichtjes over mijn huid krasten, maar is zeker goed te verdragen. Ik kan helemaal niet zeggen dat de behandeling pijnlijk was. De behandeling zelf nam ongeveer een halfuurtje in beslag.

Na de behandeling vertoonde mijn huid een lichte roodheid, maar deze was daags nadien al volledig verdwenen. Gedurende 2 uur na de behandeling mocht ik niks aanbrengen aan mijn huid, omdat kort na de behandeling de poriën nog openstaan. ’s Avonds mocht ik mijn nachtverzorging wel aanbrengen. Mijn huid voelde voor de behandeling heel droog en trekkerig aan. Door de koude van de afgelopen weken had mijn huid het heel zwaar te verduren. Na de behandeling voelde mijn huid al heel comfortabel aan doordat het serum heel diep in de huid wordt ingebracht.

Wat kan er allemaal met microneedling behandeld worden

  • Lijntjes en rimpels
  • Acne littekens
  • Zonbeschadiging
  • Pigmentstoornis
  • Grove poriën
  • Striemen
  • Littekens

Microneedling wordt niet alleen gebruikt bij huidverbetering, maar het kan ook ingezet worden in de behandeling van littekens. Het zorgt ervoor dat littekens kleiner worden, soepeler en minder zichtbaar.

Wanneer mag je resultaat verwachten?

De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resulaten te bereiken. Na gemiddeld 2 tot 4 weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net zoals bij hydrabrasie en andere huidverbeterende behandeling geldt, hoe meer behandelingen hoe sterker het effect.
De eerste behandeling geeft wel onmiddellijk een “coup d’éclat effect”.

Deze behandeling zie ik zeker en vast wel zitten om in de toekomst aan jullie aan te bieden.

Heb je vragen over deze behandeling, stel ze gerust via info@schoonheidsinstituutalaise.be

Met verzorgende groeten,
Annelies

 

Pin It on Pinterest