De echte waarheid achter peelings

13 september 2017 | Huidverbetering, Nieuwe verzorgingen

Wat onze uitstraling bepaalt, is de conditie van onze huid, en dan vooral van het gelaat. Een roze, strakke huid, zonder oneffenheden of vlekken doet ons er jonger en gezonder uitzien. Een gezonde voeding en een aangepaste hydratatie zijn de sleutelwoorden voor een frisse huid, maar soms heeft deze behoefte aan een intensere onderhoudsbeurt. Dan kunnen peelings een uitkomst bieden.

Daarom ben ik mij gaan verdiepen in een bijkomende opleiding om mijn productassortiment te verruimen met enkele nieuwe innovatieve professionele peelings van Mediderma.

Mediderma is een vooruitstrevend medisch-cosmetisch merk dat tal van oplossingen bevat om op een niet-invasieve manier resultaten te behalen op vlak van anti-ageing.

De ene peeling is echter de andere niet. Je hebt drie grote groepen peelings: oppervlakkige, matig diepe en diepe. Peelings zijn in de eerste plaats een textuurverbetering van de huid. Zo kan een peeling soelaas bieden om zonneschade te herstellen, wanneer de huid verdund is of vlekken vertoont.

De peelings waarmee ik ga werken zijn oppervlakkige peelings en de meest veilige. In de VS worden ze wel eens “lunchbreak peelings” genoemd, omdat je meteen weer toonbaar bent.

Voor dit peelingtype worden verschillende producten gebruikt, waaronder fruitzuren. Fruitzuren zoals citroen- en wijnsteenzuur worden van oudsher gebruikt voor huidverbetering. Cleopatra nam niet toevallig wijnbaden. Later werd ook wetenschappelijk aangetoond dat fruitzuren een heilzaam effect hebben op de huid. Fruitzuur klinkt gezond, maar met fruit zelf heeft het dus niets te maken.

Oppervlakkige peelings zijn zacht en huidvriendelijk in tegenstelling tot de matig diepe en diepe peelings die door artsen gebruikt worden. Eén oppervlakkige peeling zorgt waarschijnlijk niet voor het gewenste resultaat, daarom maken deze peelings deel uit van een kuur waarbij we de concentratie fruitzuur langzaam opdrijven. Hoe sterk de dosis stijgt, hangt af van je huidtype. Meestal wordt de peeling om de drie weken herhaald en doorgaans volstaan 4 beurten.

Mensen kiezen voor peelings om uiteenlopende redenen zoals: een vale of doffe teint, een onzuivere huid, verwijde poriën, om de luminositeit van hun huid te verbeteren, om acne en rosacea te behandelen, fijne lijntjes en diepe rimpels weg te werken, een coup d’éclat effect of een liftend effect te verkrijgen en hydratatieproblemen aan te pakken. Na enkele behandelingen boek je hier al resultaat!

Onderzoek heeft aangetoond dat een peeling op termijn een herstimulatie geeft van het collageen dat zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Regelmatig peelen zorgt er ook voor dat de huid beter vocht vasthoudt en dus beter gehydrateerd wordt.

Jouw huid op een goede manier terug mooi en langdurig gezond houden, is dan ook mijn streefdoel.

Omdat deze behandelingen uitsluitend in zonarme maanden kunnen worden uitgevoerd (oktober tot en met maart), starten we met het uitvoeren van de peelings vanaf oktober.

Wens je nu al graag bijkomende informatie, neem dan vlug contact op via deze link:

Contacteer ons

Met stralende groet,
Annelies

Pin It on Pinterest