5 manieren om mee-eters te voorkomen

16 september 2018 | Huidverzorging, Onzuivere huid

Sinds onze puberteit hebben we al last van mee-eters, maar hoe raak je ervan verlost? Preventie is het belangrijkste als het gaat om mee-eters. Deze ontstaan wanneer overtollig talg en dode huidcellen samenklonteren, waardoor het haarzakje verstopt raakt. Doordat er langs de samenklontering nog een beetje lucht naar binnen kan, wordt het zwart door oxidatie – net zoals er gebeurt met een appel die opengesneden is. Hoe je mee-eters kunt verwijderen en voorkomen, zonder je huid te beschadigen, lees je in deze blog.

1. Peelen

Verwijder met een enzymatische peeling (dit is een peeling zonder korrel) de overtollige dode huidcellen. Dit doe je na de dubbele reiniging met de aan jouw huid aangepaste reiniger en lotion. Een peeling mag je 1 tot 2 keer per week toepassen.

2. Masker

Breng 1 tot 2 keer per week een masker aan dat helpt om mee-eters te verzachten en te verwijderen. Kies voor een masker met Kaolin Klei. Dit ingrediënt helpt overtollige talg en onzuiverheden te absorberen.

3. Controleer bacteriën

Gebruik dagelijks een antibacteriële booster om acne-veroorzakende bacteriën te doden. Producten met Salicylzuur zijn hiervoor aangewezen. Antibacteriële ingrediënten kunnen verwerkt zitten in reinigers, lotions, crèmes, serums en maskers.

4. Hydrateer

Draag elke dag een crème, ook wanneer je een vette huid hebt. Wanneer de vochtwaarden van je huid uit balans zijn, produceert je huid extra talg om dit te compenseren. Een goede crème helpt de talgproductie te regelen en voorkomt dat overtollig talg de haarzakjes verstopt.

5. Gebruik geen verstoppende producten

Vooral make-up staat er om bekend dat ze snel poriën kunnen verstoppen. Vooral wanneer ze ’s nachts op de huid achterblijven. Kies daarom voor producten die ‘niet-comedogeen’ zijn. Producten met dit label zullen je poriën niet verstoppen. Reinig ook steeds jouw huid met een dubbele reiniging (met een melk en lotion) voordat je naar bed gaat.

Zo verwijder je snel aanwezige mee-eters

Het zelf verwijderen van mee-eters is niet echt aangewezen. Door ze uit te knijpen met je vingernagels, beschadig je niet alleen de huid, maar verspreid je ook direct acne-veroorzakende bacteriën. Dit kan leiden tot ergere vormen van acne.

Om snel van je mee-eters verlost te raken, kun je het beste naar een huidexpert gaan voor professionele extracties van mee-eters. De hydrabrasiebehandeling is onder andere gericht op het verwijderen van comedonen.

Weet je niet goed welke producten jouw huid nodig heeft? Laat een huidanalyse doen, gekoppeld met een deugddoende gelaatsverzorging. Maak hier jouw afspraak

Met verzorgende groeten,
Annelies François

Pin It on Pinterest